4. Bedrijfsvideo

De Gentse Mieke Van den Hende, is opgegroeid in de Belgische chocoladecultuur.
Al vroeg nam haar moeder haar mee naar ‘chocolaterie Van Hecke’ een waar begrip in Gent.

Thuis ging ze met de gespaarde zakjes en doosjes ‘chocolade-winkeltje’ spelen. De doosjes en zakjes wonnen het van ‘het winkeltje’ en ze werd grafisch ontwerper.

Pas veel later durfde ze haar kinderdroom helemaal vorm te geven en besloot ze
haar grafische kwaliteiten te combineren met chocolade. Echter onder één voorwaarde….
alle producten moeten van onberispelijke kwaliteit zijn!

Zo ontstond eind 2014 ‘Brocolade’, het resultaat van een intensieve zoektocht naar duurzame, biologische producten die langzaam hun intense, diepe en complexe smaak prijsgeven.

Voor de basis kiest Mieke voor ‘origine-chocolades’, gemaakt met cacaobonen afkomstig van een bepaald land of regio. Elke chocolade heeft een uitzonderlijke smaaksensatie en aromatisch karakter – als gevolg van de bodem, het klimaat en de omgeving waar de cacaobonen werden gekweekt. Elke chocolade heeft zo zijn eigen unieke ‘persoonlijkheid’.

En zoals met alle interessante persoonlijkheden heeft ook Brocolade een krokante ‘bite’.
met een licht caramel-achtige smaak en boordevol mineralen en antioxidanten zit.
gemaakt van de palmsuiker van Stichting Masarang.

http://www.masarang.nl

Voor de productie van Brocolade staat respect voor mens en natuur centraal. Er is een continu streven naar een ethisch verantwoorde manier van werken. Daarom gaat de voorkeur uit naar de fine flavour bonen uit Zuid-Amerika en Madagaskar, waar de sociaaleconomische omstandigheden een stuk beter zijn dan in Afrika.

Tenslotte is Brocolade vooral ook eenvoud en no-nonsens. De krokante chocolade wordt handmatig gebroken waardoor elk stuk uniek is qua vorm, omvang en stuctuur. In een uiterst eenvoudige maar door Mieke zorgvuldig vormgegeven verpakking, komen de ongebreidelde brokken volledig tot hun recht en maken ze bij iedereen een onweerstaanbare en verrassende indruk.